Okul ile ev arasında kurulan ilişki, öğrencilerin akademik başarılarında belirleyici rol oynamaktadır. Çeşitli ev ve aile ortamlarından gelen öğrenciler, okuldaki beklentileri anlamakta ve karşılamakta zorlandıklarında okulla olumlu ilişki kurma konusunda sorun yaşamaktadırlar. Bu durum, öğrencilerin okula devam etme isteklerini de olumsuz etkilemektedir. 2017 yılının Nisan ve Mayıs aylarında Beşiktaş’ta bir ortaokulda 7. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen İngilizce şiir yazma çalışmasının süreci ile sonuçlarının paylaşılacağı bu konuşmada, ailenin, öğrencinin okul başarısı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri tartışmaya açılacak; okul ve ev arasında verimli bir ilişki kurmanın yöntemleri hakkında disiplinlerarası bir yaklaşım sunulmaya çalışılacaktır.
Dilara Koçbaş, Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyoloji lisans ve dilbilim yüksek lisans eğitimi almıştır. Kanada’da University of British Columbia’da dil ve okuryazarlık eğitimi alanında doktora eğitimini tamamlayan Koçbaş’ın çiftdillilik ve dil edinimi konularında yayınları bulunmaktadır.
Sonel Balkan, Çukurova Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliği eğitimi almıştır. Hasköy İlköğretim Okulu ve Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde görev yapmış, 2014 yılında İsmail Tarman Ortaokulu’na geçmiştir. 2010-2012 yılları arasında 7 farklı ülkeden okullarla geleneksel çocuk oyunlarıyla dil öğretimi üzerine Europe in Motion projesini yürütmüştür. 2012-2014 yılları arasında Eğitim Reformu Girişimi’nin yürüttüğü ‘Düşünen Okul Gelişen Öğrenci’ projesinde yer almıştır.